Aurutatud kuklid hoisin-kastmes sealihaga
Taevalikult maitsvad kuklid, kus kukkel on pehme kui pilv ja täidis mõnusalt mahlane.
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
8-9 dl jahu
0,5 dl suhkrut
1,5 tl kuivpärmi
275 ml vett
2 tl küpsetuspulbrit
2 spl õli
400 g sealiha praetükki
3 spl hoisin-kastet
1 spl sojakastet
soola
pipart
Lõika sealiha u 2 cm viiludeks. Tõsta väiksemasse ahjuvormi. Maitsesta liha soola ja pipraga, lisa vormi natukene vett ning kata fooliumiga. Küpseta 180-kraadises ahjus, kuni liha on pehme ja laguneb koost. Tõsta liha kaussi, lisa hulka soja- ja hoisin-kaste ning rebi kahe kahvliga liha väiksemateks tükkideks. Lisa hulka nii palju küpsetamise leent, et täidis oleks mahlane. Vajaduse korral lisa veel hoisin-kastet. Tõsta täidis jahedasse ootama. Täidise võib valmis teha ka päev varem.
Valmista juuretis. Sega kausis 3 dl jahu, pärm, suhkur ja 200 ml toasooja vett. Kata kauss kilega ja jäta 3 tunniks sooja kohta kerkima.
Sega kausis 5 dl jahu küpsetuspulbriga. Sega juuretise hulka 75 ml vett ja õli. Sõtku hulka jahu, kuni moodustub pehme ja kergelt kleepuv tainapall. Vajadust mööda sõtku hulka veel jahu, kuid jäta tainas kleepuvaks. Rulli tainast pikem vorstike ja jaga see kahekümneks ühesuuruseks tükiks. Vormi tükikesest pallike ja rulli jahusel pinnal tainarulliga u 7 cm diameetriga ketas. Tõsta u 2 tl täidist ketta keskele ja tõsta ääred üles ja näpi kokku üles kukliks. Tõsta kukkel õliga määritud muffini paberisse või lõika küpsetuspaberist ümmargused alused. Lase kuklitel u 10 minutit kerkida. Seejärel tõsta aurutisse ja auruta 8 minutit. Serveeri koos magusa tšillikastmega.
Põltsamaa Valla Sõnumid 27.01.2022