Maasikas annab noorusliku välimuse ja täidab C-vitamiini vajaduse
Maasikas on üks levinumaid ja armastatumaid vilju maailmas ning väga populaarne ka eestlaste suvisel toidulaual.
Vili on tuntud oma heade lõhna- ja maitseomaduste ning meeldiva värvi ja tekstuuri poolest. Maailmas tuntakse umbes 50 liiki maasikaid, samas kui erinevaid sorte on aretatud tuhandeid. Kasvukoha järgi saab need tinglikult liigitada aed- ja metsmaasikateks. Tihti nimetatakse maasikat marjaks, kuid botaaniliselt on tegemist puuviljaga.
Lisaks meeldivale maitsele ja ahvatlevale välimusele on maasikal teisigi häid omadusi: selles on palju tervisele kasulikke toitaineid. Võrreldes õunte, apelsinide ja banaanidega on just maasikates kõige rohkem kasulikke mikroelemente. Kusjuures metsmaasika toitainesisaldus on suurem võrreldes sama koguse aedmaasikaga.
Maasikad aitavad tugevdada immuunsüsteemi, ära hoida põletikke, on kasulikud südamele, ajule, närvisüsteemile ja silmadele. Maasikate söömine mõjub hästi ka nahale ja juustele. Samuti sobivad need hästi kaalulangetajate menüüsse.
Allikas: tervisliktoitumine.ee