Orkla Põltsamaa tehas paneb tänavu purki 3500 tonni eestimaist köögivilja
Eesti juhtiv toiduainete ja hoidiste valmistaja Orkla Eesti Põltsamaa tehas paneb tänavu purki 4800 tonni köögivilju, millest 3500 tonni on kodumaise päritoluga.
Enim kasutatakse köögiviljana toodangus kurki, mida jõuab marineeritud kujul või valmissalatina purki 2300 tonni jagu. Põltsamaa teistesse purgi- ja valmissuppidesse, salatitesse ja hoidistesse pannakse ka 850 tonni kõrvitsat, 750 tonni kapsast, 280 tonni peeti, 260 tonni kartulit, 200 tonni porgandit, 160 tonni suvikõrvitsat ja 15 tonni punast kapsast. 4800 tonnist köögiviljast valmistab Orkla Põltsamaa tehas 103 eri nimetusega toidutoodet viiele turule.
„Lõviosa toodangust söövad ära eestlased, ent Põltsamaa marineeritud kurke, kapsaid ja kõrvitsaid armastavad aastaringselt süüa ka lätlased, leedukad, rootslased ja soomlased,“ ütles Orkla Eesti Põltsamaa kaubamärgi turundusjuht Siiri Vare.
Erinevaid juur- ja köögivilju kasvatab Põltsamaa toodanguks keskmiselt 20 kohalikku talunikku üle Eesti, kellest enamikuga on kestnud koostöö üle 10 aasta.
Põltsamaa Valla Sõnumid 05.05.2022