Beseekattega ploomikook
Õhulise beseekattega mahlane ploomikook.
GRETE TÕNNE
Koosisosad:
500-600 g ploome
125 g võid
4 muna
250 g suhkrut
3 dl jahu
1 dl maisitärklist
1,5 tl küpsetuspulbrit
50 ml vahukoort
50 g martsipani
1 tl sidrunimahla
soola
2 spl mandlilaaste
Eralda kolmel munal munavalged kollastest. Tõsta munavalgetega kauss külmkappi.
Lõika ploomid pooleks ja eemalda kivid.
Vahusta toasoe või 100 g suhkruga vahuks. Vahusta sisse munakollased ja üks terve muna.
Sega eraldi kausis jahu, tärklis ja sool.
Sega vahukoor ettevaatlikult munakollastega, seejärel sega ettevaatlikult sisse jahusegu.
Tõsta tainas 26 cm diameetriga koogivormi. Riivi peale martsipan ja aseta peale ploomid.
Küpseta 175-kraadises ahjus 35-40 minutit.
10 minutit enne koogi ahjust välja võtmist valmista ette beseekate. Vahusta munavalged sidrunimahlaga pehmeks vahuks. Seejärel lisa vahustamise ajal munavalgetele vähehaaval suhkur. Vahusta kuni munavalgevaht on läikiv ja tugev. Tõsta munavalgevaht eelküpsetatud koogile ja raputa peale mandlilaastud. Küpseta veel 8-10 minutit.
Lase jahtuda ja naudi.
Põltsamaa Valla Sõnumid 02.09.2021