Frittata spargli ja lõhega
Frittata on Itaalia munaroog, kuhu on lisatud erinevaid täidiseid. Frittata sobib nii toekaks hommikusöögiks kui ka korralikuks lõunaks.
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
250 g sparglit
200 g lõhefileed
4 väiksemat kartulit
6 muna
50 g parmesani
1 spl hakitud murulauku
1 spl hakitud basiilikut
soola
pipart
õli
Koori kartulid ja keeda pehmeks. Lase jahtuda ja lõika paksemad viilud.
Pese spargel. Võta ühe käe näppudega kinni spargli alumisest otsast ja teise käe näppudega kinni umbes spargli keskelt. Murra sparglit nii, et murduks ära alumine ots. Seda ära toidus kasuta. Keeda sparglit soolaga maitsestatud vees kuni peaaegu pehme. Jahuta spargel külmas vees, nõruta ja jäta ootele.
Lõika lõhefileest õhukesed viilud, riivi parmesan. Vispelda kausis munad koos poole riivitud parmesaniga, maitseürtide, soola ja pipraga.
Kuumuta pannil õli. Lao pannile esimesena kartuliviilud, seejärel lõhe. Vala neile munasegu ja viimasena lisa spargel. Kata pann kaanega ja hauta väga madalal kuumusel umbes 15 minutit või kuni frittata on pealt veel kergelt vedel.
Raputa frittata’le peale parmesan ja küpseta veel 200-kraadises grillrežiimiga ahjus, kuni roog on pealt kuldne ja krõbe. Kui ahju ei soovi frittata’t panna, siis võib lõpuni küpsetada kaane all.
Parim soojalt.
Põltsamaa Valla Sõnumid 19.05.2022