Kanaampsud jõhvikamoosiga
Krõbedad kanaampsud vürtsika jõhvikamoosiga on just see, millega alustada jõuluhooaega!
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
150 g jõhvikaid
10 g riivitud ingverit
1 küüslauguküüs
100 g suhkrut
¼ tl jahvatatud vürtsi
0,5 tl soola
½ tšilli kauna
400 g kanafileed
100 g jahu
40 g tärklist
1 spl paprikapulbrit
½ tl soola
1 tl küüslaugupulbrit
¼ tl musta pipart
200 ml keefirit
õli frittimiseks
Valmista kaste. Tõsta kastrulisse jõhvikad, 50 ml vett, purustatud küüslauguküüs, ingver, suhkur, vürts, 0,5 tl soola ja hakitud tšilli kaun. Lase jõhvikatel tõusta keema, vähenda kuumust ja hauta u 15 minutut. Soovi korral lisa juurde suhkrut või teisi maitseained. Lase kastmel täielikult jahtuda.
Sega omavahel kausis jahu, tärklis, paprikapulber, sool, küülaugupulber ja pipar. Lõika kanafileest u 3 cm suurused tükid. Tõsta kanatükid keefirisse, seejärel lase üleliigsel keefiril ära nõrguda. Tõsta kanatükid jahusse ja kata need korralikult jahuga. Seejärel kasta uuesti keefirisse ja jahusegusse.
Kuumuta kastrulis õli. Küpseta kanatükke õlis, kuni need on pealt kuldsed ja seest valmis.
Serveeri kanaampse jõhvikamoosi ja värske salatiga.
Põltsamaa Valla Sõnumid 30.11.2023