Kanakoivad karulauguvõiga
Kevaditi rõõmustab karulauk meid kõiki. Kui karulauguvõid on saadud teha ehk natukene liiga palju, siis sobib see suurepäraselt mitmete toitude maitsestamiseks. Näiteks saab sellega tavalise ahjukana muuta palju maitsvamaks.
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
1 peotäis karulauku
50 g võid
½ sidruni koort
2 kanakoiba
2 porgandit
soola
musta pipart
Karulauguvõi jaoks sega omavahel hästi peeneks hakitud karulauk, või, riivitud sidruni koor, sool ja pipar. Lükka kananahk ettevaatlikult koiva küljest lahti. Määri kanakoivad ühtlaselt karulauguvõiga ning tõsta kananahk ettevaatlikult koibadele tagasi. Kinnita kananahk hambatikkudega, et see küpsemise ajal püsiks kanakoival. Maitsesta koibi veel soola ja pipraga.
Koori porgandid ja lõika suuremateks tükkideks. Tõsta need ahjupotti või küpsetuskotti ning aseta sinna peale kanakoivad. Küpseta 180-kraadises ahjus 60 minutit, seejärel eemalda ahjupotilt kaas või lõika ahjukotti ava ning küpseta veel 20-30 minutit, et kananahk saaks kuldse värvi ja muutuks krõbedaks. Serveeri kanakoibi koos porgandite ja ahjukartulitega.
Foto Grete Tõnne.
Põltsamaa Valla Sõnumid 25.04.2024