Kapsa-hakkliha ahjuvorm
Sügisel algab köögis tavaliselt kaks hooaega – kööki jõuab lai valik juurikaid ning menüüs sagenevad erinevad ahju- ja pajaroad.
GRETE TÕNNE
See ahjuroog täidabki neid kahte eesmärki. Soovi korral lisa juurde veel köögivilju.
Koostisosad:
500 g hakkliha
700 g kapsast
1 porgand
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 dl riisi
1 purk purustatud tomateid
hakitud maitserohelist
100 g juustu
soola
musta pipart
õli
Keeda riis soolaga maitsestatud vees peaaegu pehmeks. Kurna ja jäta ootele.
Samal ajal haki kapsas õhukesteks viiludeks, riivi porgand, haki sibul ja purusta küüslauk. Kuumuta pannil õli ning prae selles sibul koos küüslauguga klaasjaks. Lisa hulka hakkliha ja riivitud porgand ning prae kuni valmiseni.
Nüüd lisa hulka purustatud tomatid koos 1 dl veega ja lase haududa u 15 minutit. Maitsesta soola ja musta pipraga ning vajadusel lisa suhkrut hapukuse neutraliseerimiseks.
Kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lisa sinna hulka hakitud kapsas ja kuumuta 5−7 minutit. Kurna.
Tõsta kõik koostisained va juust ühte kaussi ja sega kokku. Vajadusel lisa juurde veel vett, sest küpsemisel tõmbab riis vedelikku endasse.
Tõsta segu ahjuvormi, raputa peale riivitud juust ja küpseta 180-kraadises ahjus 30−35 minutit. Serveeri koos värske salatiga.
Põltsamaa Valla Sõnumid 31.10.2024