Blog

Kohupiimakook jõhvikatega

Kohupiimakook jõhvikatega

 

 

Eriti kohupiimane kook rummis leotatud jõhvikate ja mõnusa apelsinimekiga.

 

 

Koosisosad:

100 g kuivatatud jõhvikaid

50 ml rummi

20 g presspärmi

100 ml piima

300 ml jahu

125 ml suhkrut

60 g võid

¼ tl soola

ühe apelsini koor

600 g vanillimaitselist kohupiima

3 muna

 

 

Leota jõhvikaid rummis vähemalt tund aega.

 

Hõõru pärm koos 1 spl suhkruga vedelaks. Lisa juurde käesoe piim, 30 g sulatatud võid, sool ja jahu ning sõtku ühtlane tainas. Jäta 30-40 minutiks sooja kohta rätiku alla kerkima.

 

Rulli tainas 25 x 30 cm suuruseks plaadiks. Tõsta see ahjuplaadile või veel parem – sama suurusega küpsetusvormi. Jäta tainas 15 minutiks rätiku alla kerkima.

 

Samal ajal valmista kohupiimakate. Selleks vispelda omavahel munad, suhkur, kohupiim, riivitud apelsinikoor ja allesjäänud sulatatud või. Kurna jõhvikad ja sega kohupiima hulka.

 

Määri kohupiimakate tainale ja küpseta 190-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni koogipõhi on küps. 

 

 

 

Põltsamaa Valla Sõnumid 10.12.2020