Krevettidega salat
Värske salat krevettide ja avokaadoga. Salatis võib kasutada erinevaid köögivilju.
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
300 g krevette
150 g värsket kapsast või muud salatit
2 avokaadot
150 g kirsstomateid
1,5 spl oliiviõli
1,5 spl sidrunimahla
0,5 tl mett
1 tl riivitud ingverit
1 spl hakitud rohelist sibulat
2 tl hakitud karulauku
1 küüslauguküüs
tšillit
soola
pipart
õli
Valmista salatikaste. Sega väikses kausis oliiviõli, mesi, sidrunimahl, karulauk, roheline sibul. Karulaugu võib asendada ½ küüslauguküünega. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta ootele.
Poolita kirsstomatid, lõika avokaado kuubikuteks, haki peeneks värske kapsas. Tõsta kaussi, vala peale salatikaste ja sega läbi.
Kuumuta pannil õli ja prae selles tšillit 1 minut. Lisa pannile riivitud ingver ja purustatud küüslauk. Prae veel kuni minut.
Viimasena lisa pannile krevetid, maitsesta soolaga ja prae mõlemalt poolt kuni valmis.
Lase krevettidel natukene jahtuda ja tõsta salatile. Serveeri.
Põltsamaa Valla Sõnumid 21.04.2022