Krõbedad kartulikotletid
Krõbedad kartulikotletid eriti juustuse sisuga. Serveeri neid maitserohelisega rikastatud hapukoorekastmega.
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
1 kg muredaid ehk pudrukartulit
2 muna
150 g juustu
50 g parmesani
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 spl hakitud peterselli
1 spl hakitud tilli
¼ tl riivitud muskaatpähklit
4 spl tärklist
soola
musta pipart
õli praadimiseks
Koori kartulid, lõika tükkideks ja keeda kuni need on pehmed. Siis suru need pudrunuia või läbi kartulipressi ühtlaseks tükkideta pudruks. Lase täielikult jahtuda.
Haki sibul hästi peeneks ja prae pannil õlis klaasijaks. Riivi juustud, haki küüslauk hästi peeneks. Tõsta kõik koostisained kaussi, maitsesta soola ja musta pipraga ning sõtku ühtlaseks massiks. Vormi nendest ümmargused pallid ja suru lapikuks kotletiks. Prae kuumal pannil mõlemalt poolt kuldseks.
Serveeri soojalt koos hapukoore kastmega, kuhu lisa värsket maitserohelist ja hakitud küüslauku.
Põltsamaa Valla Sõnumid 21.11.2024