Blog

Kukeseene-hernepüreesupp. Foto Grete Tõnne.

Kukeseene-hernepüreesupp

 

Kreemine supp värskete herneste ja mõnusa kukeseenega.
Ideaalne supp suve lõpetuseks ja sügise alustuseks.

 

KOKKAB GRETE TÕNNE

 

Koosisosad:
300 g kukeseeni
200 g värskeid herneid
2 väikest kartulit
1 sibul
200 ml vahukoort
600 ml puljongit
0,25 tl tüümiani
õli
soola
pipart
maitserohelist
serveerimiseks saiakuubikuid

 

Puhasta seened ja haki, koori kartulid ja lõika väikesteks tükkideks, haki sibul peeneks.

Kuumuta potis õli ja prae seal ½ sibula kogusest 1-2 minutit. Lisa juurde 200 g seeni ja kartulid ning kuumuta veel 2-3 minutit. Vala peale puljong, keeda keskmisel kuumusel 10-12 minutit või kuni kartul on peaaegu pehme.

Vala juurde herned ja tüümian, keeda kuni herned on pehmed. Kui herned on pehmed, tõsta pott tulelt. Vala sisse vahukoor ja püreesta saumiksriga. Tõsta supp tagasi pliidile, kuumuta kuni esimeste mullide tekkimiseni. Maitsesta suppi veel soola ja pipraga.

Samal ajal kui supp keeb, prae pannil allesjäänud sibul ja seened.

Serveeri suppi koos praetud seente, maitserohelise ja saiakuubikutega.

Soovi korral võib supile lisada juurde praetud peekonit.

 

 

 

Põltsamaa Valla Sõnumid 08.10.2020