Blog

Kukeseenepirukas. Foto Grete Tõnne.

Kukeseenepirukas

 

Kukeseene pirukat on hea serveerida eraldi eineks koos salatiga või hoopis külalistele koos kosutava taimeteega.

 

KOKKAB GRETE TÕNNE

 

Koosisosad:
125 g jahu
100 g võid
150 g hapukoort
400 g kukeseeni
150 g sinki
125 g porrulauku
2 muna
0,5 tl tüümiani
100 g riivitud juustu
soola
pipart
õli

 

Valmista tainas. Selleks sega kausis omavahel jahu näpuotsatäie soolaga. Näpi sisse külm või. Viimasena lisa 50 g hapukoort ja sõtku ühtlane tainas. Vajadusel lisa juurde hapukoort.

Mässi tainas kilesse ja jäta külmkappi tahenema.

Puhasta seened ja tükelda, viiluta porrulauk, lõika sink kuubikuteks. Kuumuta pannil õli ja prae selles singikuubikuid 1 minut. Lisa juurde porru ja seened, prae veel umbes 6–8 minutit. Lase natukene jahtuda.

Sega kausis omavahel hapukoor, munad, tüümian, seened, porru ja sink. Maitsesta segu soola ja pipraga.

Võta külmkapist tainas ja suru see küpsetuspaberiga vooderdatud 20 x 25 cm vormi.

Tõsta seenesegu vormi ja aja ühtlaselt laiali.

Küpseta pirukat ahjust 25 minutit. Seejärel raputa peale riivitud juust ja lase küpseda veel umbes 15 minutit.

 

Võta ahjust, lase natukene jahtuda ja naudi.

 

 

Põltsamaa Valla Sõnumid 22.10.2020