Kukeseenerisoto
Kreemine kukeseenerisoto seeneaja alguseks. Võib kasutada ka teisi seeni.
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
300 g kukeseeni
200 g risotoriisi
1 sibul
1 küüslauguküüs
1 dl kuiva valget veini
u 700 ml puljongit
1 tl tüümiani
3 spl toorjuustu
1 spl võid
parmesani juustu
soola
pipart
õli
Puhasta seened, lõika tükkideks.
Haki sibul. Kuumuta pannil õli koos võiga ja prae selles sibul klaasjaks. Lisa hulka seened, purustatud küüslauk ja tüümian. Prae 5-6 minutit. Maitsesta soola ja pipraga ning jäta ootele.
Kuumuta pannil õli, lisa hulka riis ja sega kuni riisiterad õliga koos. Kuumuta üks minut. Seejärel vala pannile vein ja kuumuta umbes minut. Vähenda kuumust.
Nüüd hakka vähehaaval lisama puljongit, nii et riisiterad oleksid kaetud. Kui puljong on riisi imbunud, lisa jälle törts puljongit juurde, kuni riisiterad on peaaegu pehmed.
Lõpus sega hulka toorjuust ja seened, maitsesta veel vajadusel soola ja pipraga. Kuumuta veel paar minutit.
Oluline on, et risoto jääks mahlane, selleks võib veel juurde lisada puljongit. Serveeri rohke riivitud parmesani juustuga.
Põltsamaa Valla Sõnumid 18.08.2022