Loomalihahautis
Loomalihahautis rohke paprika ja köögiviljadega on kosutav õhtusöök talvisel ajal.
GRETE TÕNNE
Koosisosad:
600 g loomaliha
3 paprikat
2 porgandit
2 kartulit
1 sibul
3 küüslauguküünt
0,5 tl tüümiani
1 tl punet
soola
pipar
õli
Lõika liha suuremateks kuubikuteks. Puhasta köögiviljad. Lõika paprika pikkupidi viieks, tükelda porgand ja kartul suuremateks tükkideks, viiluta sibul ja küüslauk.
Kuumuta pannil või ahjunõus õli. Prae lihatükke igast küljest kergelt pruuniks. Tõsta pannilt.
Lisa pannile õli ja prae selles sibulat ja küüslauku u 2 minutit. Lisa hulka porgandid ja paprikad, prae veel 3-4 minutit.
Tõsta kõik koostisained, välja arvatud kartul, ahjunõusse. Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral võid lisada ka tšillit. Vala juurde 50 ml vett, kata ahjunõu kaanega ja tõsta 180-kraadisesse ahju küpsema 70 minutiks. Nüüd lisa juurde kartul. Vajadusel maitsesta veel soola, pipra või maitseürtidega.
Hauta veel 60-70 minutit või kuni liha on mõnusalt pehme.
Põltsamaa Valla Sõnumid 09.12.2021