Õuna-jõhvikapurukook
Mahlane purukook hapukate jõhvikate ja mõnusate õuntega.
GRETE TÕNNE
Koosisosad:
7,5 dl jahu
200 g võid
2,5 dl suhkrut
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit
¼ tl soola
3 suuremat õuna
150 g jõhvikaid
1 spl sidrunimahla
1 tl vanillisuhkrut
1 tl kaneeli
100 g martsipani
Koori ja puhasta õunad ning lõika väiksemateks kuubikuteks.
Sega kausis õunakuubikud sidrunimahla, kaneeli, vanillisuhkru ja 50 ml suhkruga. Jäta ootele.
Sega 7 dl jahu, 1,5 dl suhkru, küpsetuspulbri ja soolaga. Näpi sisse külm või, kuni tekib purutaoline mass. Lisa sisse munad ja näpi, kuni tekib ühtlane purutaoline mass.
Suru 2/3 purust küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 30 cm suurusesse küpsetusvormi. Lao peale õunakuubikud ja jõhvikad ning murenda peale martsipan. Lisa allesjäänud purule juurde 50 ml suhkrut ja 50 ml jahu ning näpi korralikuks puruks. Laota puru ühtlaselt õuntele ja jõhvikatele.
Küpseta 180-kraadises ahjus u 45 minutit.
Põltsamaa Valla Sõnumid 21.10.2021