Panna cotta rabarberi-maasika kastmega
Panna cotta on siidise tekstuuri ja luksuslikult koorese maitsega itaaliapärane magustoit.
Koostisosad:
400 ml vahukoort
100 ml piima
150 g suhkrut
100 g maasikaid
150 g rabarberit
0,5 tl riivitud ingverit
1 vanillikaun
2,5 tl želatiini
Pane želatiin koos 4 spl külma veega umbes 10 minutiks punduma. Lõika vanillikaun pikuti pooleks ja kraabi noa terava osaga seemned välja. Tõsta vanillikaun ja seemned potti koos vahukoore, piima, 50 g suhkruga. Kuumuta segu kuni esimeste mullide tekkimiseni, ära lase keema. Jäta ootele.
Sulata želatiin kuumaveevannil. Kurna läbi sõela vahukooresegu. Sega omavahel vahukooresegu ja želatiin ning vala nelja anumasse.
Tõsta panna cotta külmkappi tahenema vähemalt neljaks tunniks. Samal ajal valmista ette kaste.
Kuumuta kastrulis ingver, maasikad, rabarber ja 75 g suhkrut, kuni rabarber on pehme. Lase täielikult jahtuda.
Tõsta panna cotta külmkapist välja ja kummuta taldrikule kummuli. Tõsta peale kaste.
Kui soovid panna cotta’t serveerida pokaalis, siis võid lisada 1 tl vähem želatiini, nii jääb panna cotta siidisem.
Põltsamaa Valla Sõnumid 09.06.2022