Pasta suitsulõhe ja koorese sidrunikastmega
Koostisosad:
300 g pastat
200 ml vahukoort
50 g toorjuustu
150 g suitsulõhet
100 ml kalapuljongit
1 sidrun
parmesani juustu
soola
pipart
1 spl hakitud tilli
Pese sidrun. Lõika koorimisnoaga sidruni koorest pikad ja õhukesed viilud. Tõsta vahukoor koos sidrunikoortega kastruli, lase tõusta keema, eemalda tulelt ja jäta maitsestuma 15 minutiks.
Keeda soolaga maitsestatud vees pasta kuni al dente.
Võta vahukoore seest sidrunikoored ja viska ära. Tõsta kastrul tagasi tulele, lisa hulka toorjuust ja kalapuljong. Lase tõusta keema ja keeda kuni toorjuust on sulanud. Maitsesta soola ja pipraga.
Viimasena lisa hulka till. Sega omavahel vahukooresegu ja pasta. Tõsta korraks tulele ja lase 1-2 minutit haududa.
Serveeri pastat koos riivitud parmesani juust ja lõhe viiludega.
Põltsamaa Valla Sõnumid 17.11.2022