Suupistevaagen
Külluslik suupistevaagen jaanipäeva peolauale.
GRETE TÕNNE
Kana pooltiivad
400 g kana pooltiibu
4 spl aprikoosimoosi
3 spl ketšupit
1 tl soola
0,5 tl tšillipulbrit
2 spl sidrunimahla
Sega kõik koostisained kokku. Marineeri kana pooltiibu vähemalt 4 tundi. Küpseta 200-kraadises ahjus kana pooltiibu 15 minutit ühelt poolt ja 15 minutit teiselt poolt. Grillil kulub valmistamiseks kokku kuni 20 minutit.
Sinihallitusjuustuga šampinjonid
250 g šampinjone
u 60 g sinihallitusjuustu
Puhasta šampinjonid, murra seenelt jalg. Lõika juust kuubikuteks ja suru seenekübara sisse. Küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit või valmista grillil u 10 minutit. Grillil valmistamisel kasuta fooliumist alust.
Peekonisse mässitud šampinjonid
250 g šampinjone
60 g juustu
1 pakk õhukest toorsuitsupeekonit
Puhasta šampinjonid, murra seenelt jalg. Lõika juust kuubikuteks ja suru seenekübara sisse. Mässi peekon ümber seene nii, et peekoni ots jääks seene alla. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-17 minutit või valmista grillil 10-15 minutit. Grillil valmistamisel kasuta fooliumist alust.
Sinihallitusjuustu dipikaste
100 g sinihallitusjuustu
150 g 20% hapukoort
2 tl sidrunimahla
1 spl hakitud peterselli
musta pipart
Sega omavahel riivitud sinihallitusjuust, hapukoor, petersell, sidrunimahl ja must pipar. Lase maitsestuda 20 minutit. Kui soovid mahedamat dipikastet, lisa vähem sinihallitusjuustu.
Dipikaste üritide ja fetajuustuga
150 g fetajuustu
100 g 20% hapukoort
1 tl sidrunimahla
¼ sidruni riivitud koor
2 spl peeneks hakitud värsket kurki
3 spl majoneesi
2-3 spl hakitud ürte
musta pipart
Suru kahvliga feta juust vähese hapukoorega kreemjaks. Sega hulka ülejäänud koostisained. Vajaduse korral maitsesta soolaga. Jäta maitsestuma vähemalt 20 minutiks.
Suupistevardad
kirsstomateid
mozzarella-kirsse
basiilikulehti
melonit
prosciutto-sinki
palsamiäädikakreemi
Lükka vardasse kirsstomat, basiilikuleht, mozzarella, basiiliku leht ja kirsstomat. Teise varda jaoks lõika melonist kuubikud. Lükka vardasse melon, basiilikuleht, mozzarella, sink, basiilikuleht ja viimasena melon. Nirista varrastele kergelt palsamiäädikakreemi.
Maitsvat jaanipäeva!
Põltsamaa Valla Sõnumid, SuveEri, 17.06.2021