Tiramisu vaarikatega
Kausi tiramisu on kiire ja lihtne magustoit itaaliapäraste küpsistega, millel on õhuline kohupiima-marscapone kate ja värskust andev vaarikamoos.
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
100 g keelekese ehk ladyfingers küpsiseid
300 g vaarikaid
125 ml suhkrut
250 marscapone toorjuustu
300 g vanillimaitselist kohupiimapastat
1 apelsin
šokolaadi kaunistamiseks
Pese apelsin ja riivi selle koor. Kuumuta kastrulis vaarikad, apelsini koor ja 50 ml suhkrut kuni kuum on kergelt läbi käinud ja suhkur sulanud. Lase täielikult jahtuda.
Pressi apelsinist mahl. Kasta iga küpsis apelsinimahla ja aseta üksteise kõrvale u 22 cm diameetriga kaussi.
Vispelda kausis toasoe mascarpone toorjuust 75 ml suhkruga. Seejärel vispelda sisse toasoe kohupiimakreem.
Tõsta küpsistele vaarikamoos, seejärel mascarpone-kohupiimasegu. Viimasena raputa peale hakitud šokolaaditükke. Jäta külmkappi tahenema 1 tunniks.
Põltsamaa Valla Sõnumid 11.05.2023