Jõhvika-kohupiimakoogikesed
Kihiline koogike, kus põhjaks šokolaadiküpsised, keskel mõnusalt hapukas jõhvikas ja peal õhuline kohupiim.
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
150 g šokolaadiküpsiseid
75 g võid
200 g kohupiimapastat
100 ml vahukoort
150 ml suhkrut
1 tl vaniljeekstrakti
250 ml jõhvikaid
125 ml vett
3,5 tl želatiini
kaunistamiseks kakaopulbrit
Sega purustatud küpsised sulatatud võiga. Suru puru viide alt lahtisesse vormikesse. Jäta 30 minutiks jahedasse tahenema.
Tõsta vesi, jõhvikad ja 50 ml suhkrut kastrulisse. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja keeda 10 minutit. Tõsta kastrul tulelt, purusta saumikseriga jõhvikad ühtlaseks püreeks ja kurna läbi sõela, et eemaldada suuremad tükid. Tõsta 2,5 tl želatiini 50 ml külma veega 10 minutiks punduma.
Seejärel sulata želatiin kuumal vesivannil. Vala želatiin jõhvikapüree hulka ja sega korralikult läbi. Vala jõhvikapüree küpsisepõhjadele. Jäta 2 tunniks tahenema.
Pane 1 tl želatiini 4 tl külma veega 10 minutiks punduma. Seejärel sulata želatiin vesivannil. Vahusta toasoe vahukoor koos 100 ml suhkruga, kuni tekivad pehmed tipud. Lisa hulka toasoe kohupiimapasta ja vanilliessents ning vahusta tugevamaks vahuks.
Viimasena vahusta hulka želatiin. Jälgi, et želatiin poleks liiga kuum, muidu muutub vahukoor vedelaks. Tõsta vahukoore-kohupiimasegu vormikestesse. Jäta 4 tunniks külma tahenema.
Enne serveerimist eemalda ümbert vormid ja raputa peale kakaopulbrit. Naudi.
Põltsamaa Valla Sõnumid 10.02.2022