Kana-satay
Kana-satay ehk Indoneesiast pärit kanavardad maapähklikastmega.
GRETE TÕNNE
Koosisosad:
500 g kana kintsuliha
100 ml kookospiima
1,5 spl kalakastet
1,5 spl pruuni suhkrut
2,5 spl laimimahla
3 küüslauguküünt
1 sibul
1,5 spl riivitud ingverit
0,5 tl tšillihelbeid
1 tl kurkumit
50 g maapähklivõid
1 tl sojakastet
½ laimi koort
2 spl vett
Valmista marinaad.
Pane blenderisse 75 ml kookospiima, kalakaste, pruun suhkur, 1,5 spl laimimahla, 2 küüslauguküünt, sibul, tšillihelbed ja 1 spl riivitud ingverit ning töötle , kuni saad ühtlase segu. Jäta ¼ marinaadist kastme jaoks.
Lõika kana kintsulihast pikad ribad.
Vala ¾ marinaadi koos kurkumiga kanale, sega korralikult läbi ja jäta maitsestuma vähemalt 4 tunniks.
Kastme jaoks pane kastrulisse maapähklivõi, marinaad, sojakaste, riivitud laimikoor ja 1 spl laimimahla, 1 purustatud küüslauguküüs, 25 ml kookospiima ja vesi ning kuumuta pidevalt segades kuni keemiseni. Eemalda tulelt. L
ükka kanaribad vardasse, küpseta grillil või pannil.
Serveeri koos maapähklikastmega.
Põltsamaa Valla Sõnumid 29.07.2021