Kikerherne-suvikõrvitsapallid tomatikastmes
Taimsed „lihapallid“ kikerhernest ja suvikõrvitsast on ideaalne kõhutäis. Valmistades kikerhernepalle ilma tomatikastmeta, saad suurepärase ampsu peolauale.
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
75 g kuivatatud kikerherneid
250 g suvikõrvitsat
1 väike sibul
2 küüslauguküünt
400 ml purustatud tomateid
1,5 tl vürtsköömneid
1,5 tl purustatud koriandriseemneid
1 tl kaneeli
1 spl suhkrut
1 spl hakitud peterselli
1 spl hakitud tilli
1 spl hakitud koriandri lehti
1 muna
25 g riivsaia
¼ tl küpsetuspulbrit
soola
musta pipart
õli praadimiseks
Leota kikerherneid üleöö vees. Keeda kikerherned, kuni need on pehmed, kurna. Kiiremaks variandiks võib kasutada ka konservi, sellisel juhul võta 150 g kikerherneid.
Riivi suvikõrvits jämedama riiviga. Raputa peale 0,5 tl soola, sega läbi ja jäta sõelale 30 minutiks nõrguma.
Kuumuta pannil õli. Prae selles u 1 minut purustatud küüslauku. Lisa hulka purustatud tomatid, suhkur, 0,5 tl vürtsköömneid, 0,5 tl purustatud koriandriseemneid, kaneeli, 100 ml vett ja maitse järgi soola ning pipart. Hauta 10-15 minutit ja tõsta kõrvale.
Tõsta köögikombaini sibul ja purusta peenemaks. Seejärel lisa sisse kikerherned, maitseroheline, 1 tl vürtsköömneid ja koriandriseemneid, maitsesta kergelt soola ja pipraga. Purusta köögikombainis kikerherned, jälgi, et segu jääks natukene tükilisem.
Tõsta suvikõrvits marlisse ja pigista välja üleliigne mahl. Sega suvikõrvits kikerherneste hulka koos muna, riivsaia ja küpsetuspulbriga. Võta 1 spl segu ja vormi sellest pallike. Tee nii kogu seguga. Kuumuta pannil õli, prae pallikesi igast küljest kuni need on kuldsed. Tõsta kõik pallid pannile, vala peale tomatikaste ja hauta kaane all 20 minutit. Serveeri koos riisi või kuskussiga.
Põltsamaa Valla Sõnumid 06.04.2023