Blog

Kohupiima-mustikakeeks

 

Mõnusalt mahlane keeks kohupiima, mustikate ja sidruniga. Naudi koos koorejäätisega.

 

Koosisosad:
250 g mustikaid
200 g kohupiima
150 g võid
150 g suhkrut
3 muna
175 g jahu
1,5 tl küpsetuspulber
2 tl tärklist
1 sidrun

 

Vahusta kausis toasoe või suhkruga. Vahusta sisse ükshaaval munad. Viimasena sega hulka sidruni riivitud koor ja 1 spl sidrunimahla.

Sega kausis omavahel küpsetuspulber ja jahu. Vala jahusegu või-munasegule ning sega korralikult läbi.

Teises kausis sega mustikad tärklisega ning sega ettevaatlikult tainasse.

Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (10 x 38 cm).

Küpseta 175-kraadises ahjus 60-70 minutit.

Lase keeksil natukene jahtuda.

Parim soojalt koos jäätisega.

 

 

 

Põltsamaa Valla Sõnumid 18.02.2021