Kohupiimakook jõhvikatega
Eriti kohupiimane kook rummis leotatud jõhvikate ja mõnusa apelsinimekiga.
Koosisosad:
100 g kuivatatud jõhvikaid
50 ml rummi
20 g presspärmi
100 ml piima
300 ml jahu
125 ml suhkrut
60 g võid
¼ tl soola
ühe apelsini koor
600 g vanillimaitselist kohupiima
3 muna
Leota jõhvikaid rummis vähemalt tund aega.
Hõõru pärm koos 1 spl suhkruga vedelaks. Lisa juurde käesoe piim, 30 g sulatatud võid, sool ja jahu ning sõtku ühtlane tainas. Jäta 30-40 minutiks sooja kohta rätiku alla kerkima.
Rulli tainas 25 x 30 cm suuruseks plaadiks. Tõsta see ahjuplaadile või veel parem – sama suurusega küpsetusvormi. Jäta tainas 15 minutiks rätiku alla kerkima.
Samal ajal valmista kohupiimakate. Selleks vispelda omavahel munad, suhkur, kohupiim, riivitud apelsinikoor ja allesjäänud sulatatud või. Kurna jõhvikad ja sega kohupiima hulka.
Määri kohupiimakate tainale ja küpseta 190-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni koogipõhi on küps.
Põltsamaa Valla Sõnumid 10.12.2020