Kookose tort maasikatega
Seda torti võib julgelt kutsuda ka raffaello tordiks, sest maitseb sama hõrgult kui raffaello komm maasikatega.
GRETE TÕNNE
Koosisosad:
4 muna
150 g suhkrut
175 g jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
75 ml õli
80 ml piima
¼ tl soola
400 ml vahukoort
250 g valget šokolaadi
75 g kookoshelbeid
75 ml kookoskreemi
100 g toorjuustu
500 g maasikaid
1–1,5 dl maasikamahla
Raffaello komme ja maasikaid kaunistamiseks
Tükelda šokolaad suuremasse kaussi. Kuumuta kastrulis 200 ml vahukoort ja vala šokolaadile. Sega kuni šokolaad sulanud. Sega hulka ülejäänud vahukoor, kookoshelbed ja kookoskreem. Oluline on kasutada kookoskreemi, mitte kookospiima. Jäta külmkappi seisma vähemalt 6 tunniks kuni üleöö.
Valmista biskviit. Sega kausis jahu, küpsetuspulber ja sool. Vahusta teises kausis munakollased 100 g suhkruga. Sega hulka õli ja piim. Vahusta munavalged 50 g suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahusegu ettevaatlikult munakollastega. Seejärel sega ettevaatlikult hulka munavalged. Aseta 24 cm diameetriga küpsetusvormi ja küpseta 150-kraadises ahjus u 50 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Lõika biskviit ettevaatlikult kolmeks kettaks, viiluta maasikad paksemateks viiludeks. Võta külmkapist välja kookose-šokolaadisegu, lisa hulka toorjuust ja vahusta tugevaks vahuks. Aseta taldrikule üks biskviidiketas, niisuta maasikamahlaga ja seejärel määri peale kookose-šokolaadisegu. Viimasena lao peale maasikad. Aseta peale järgmine kiht ja tee sama. Pealmist kihti niisuta ainult mahlaga ja määri peale kookose-šokolaadisegu. Määri segu ka külgedele. Jäta tort vähemalt 1 tunniks külmkappi tahenema.
Enne serveerimist kaunista kook.
Põltsamaa Valla Sõnumid 15.07.2021