Lillkapsavorm
Toekas lillkapsavorm lihtsaks argiõhturoaks.
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
u 400 g lillkapsast
250 g brokolit
500 ml piima
40 g võid
1,5 spl jahu
100 g juustu
150 g mozzarella juustu
300 g hakkliha
150 g kirsstomateid
1 spl dijon sinepit
soola
pipart
hakitud tilli
hakitud peterselli
Lõika lillkapsas ja brokoli väiksemateks õisikuteks. Keeda neid soolaga maitsestatud vees u 5 minutit, kurna.
Lõika kirsstomatid pooleks, riivi juust. Prae pannil hakkliha, maitsesta kergelt soola ja pipraga.
Kuumuta paksupõhjalises kastrulis 40 g võid, lisa hulka jahu ja sega, kuni või muutub kergelt kuldseks. Seejärel hakka vähehaaval sisse lisama piima, samal ajal hoogsalt vispelda, et ei jääks tükke.
Kui kaste hakkab paksenema, sega hulka 100 g riivitud juustu. Viimasena lisa hulka sinep, till, petersell, maitsesta soola ning pipraga.
Lase veel madalal kuumusel haududa u 1 minut. Lao ahjuvormi põhja hakkliha, sinna peale tomatid , brokoli ja lillkapsas. Viimasena vala peale kaste.
Küpseta 190-kraadises ahjus 30 minutit. Seejärel tõsta peale allesjäänud juust ja murendatud mozzarella, küpseta veel 10-15 minutit.
Serveeri soojalt. Vormi võib teha ka ilma hakklihata.
Põltsamaa Valla Sõnumid 22.12.2022