Blog

Oa-juurselleri püreesupp

 

Kreemine oa-juursellerisupp sobib ideaalselt talvisesse argipäeva.

 

Koosisosad:
umbes 700 g juursellerit
75 g kuivatatud valgeid ube
750 ml puljongit
150 g sulatatud juustu
1 sibul
1 küüslauguküüs
maitserohelist
soola
pipart
õli

Leota ube külmas vees paar tundi kuni üleöö.

Keeda soolaga maitsestatud vees ube, kuni need on täiesti pehmed, kurna.

Samal ajal koori juurseller ja lõika kuubikuteks, viiluta sibul ja purusta küüslauk.

Kuumuta potis õli ja prae sibul klaasjaks. Lisa juurde juurseller ja küüslauk, prae 4-5 minutit. Vala potti puljong ning keeda, kuni juurseller on pehme.

Lisa potti oad ning püreesta saumikseriga, kuni supp on kreemjas. Viimasena lisa juurde sulatatud juust, maitsesta veel soola ja pipraga ning sega korralikult läbi.

Tõsta pott pliidile ning lase korra keema tõusta.

Serveeri suppi koos maitserohelisega, soovi korral ka erinevate seemnete või krõbedaks praetud peekoniga.

 

 

Põltsamaa Valla Sõnumid 04.02.2021