Tapas
20. juuni on maailma tapase päev. Tapas on Hispaania köögis eelroog või suupiste, see võib olla nii külm kui ka soe.
Ciabatta lõhega
ciabatta’t
lõhe
kitsepiima toorjuustu
rukolat
nori lehti
Rösti ciabatta, määri peale kitsepiima toorjuust, tõsta peale rukola ja lõhe. Viimasena tõsta peale nori lehe puru. Kasutada võib nii soola- kui ka külmsuitsulõhe.
Ciabatta röstitud paprikaga
ciabatta’t
röstitut paprikat
toorjuustu
murulauku
Rösti ciabatta, määri peale toorjuust, tõsta peale röstitud paprika. Viimasena haki murulauk ja raputa paprikale. Röstitud paprikat võib ise teha või osta poest valmis tehtud varianti.
Marineeritud oliivid
1 purk rohelisi oliive
2 sidruni viilu
1 tüümiani oks
1 rosmariini oks
tšillit
õli
Lao purki kihiti kõik koostisained. Vala peale õli ja lase seista 2 päeva. Võib kasutada ka kuivatatud tüümiani ja rosmariini. Tarbi ühe nädala jooksul.
Krevetid chorizo vorstiga
400 g krevette
150 g chorizo vorsti
1 küüslauguküüs
sidrunimahla
tilli
soola
õli
tšillit
Puhasta krevetid. Viiluta chorizo. Kuumuta pannil õli, prae selles chorizo vorsti 3-4 minutit. Tõsta pannilt. Purusta küüslauk ja prae samal pannil 1 minut. Vajadusel lisa õli. Lisa pannile krevetid ja tšilli. Prae kuni krevetid valmis. Enne lõppu nirista peale sidruni mahla ja raputa peale hakitud tilli. Sega krevetid chorizo’ga kokku.
Põltsamaa Valla Sõnumid 16.06.2022 SuveEri