Tomati-läätsesupp
Mõnusalt tomatine läätsesupp. Ideaalne viis tomatiuputuse lahendamiseks.
GRETE TÕNNE
Koosisosad:
600 g tomateid
3 dl läätsi
1 porgand
300 g hakkliha
2 küüslauguküünt
u 1 l puljongit
1 sibul
tšillipulbrit
soola
pipart
õli
Vala tomatitele kuum vesi ja hoia paarkümmend sekundit. Eemalda tomatitelt koor. Haki sibul, purusta küüslauk, lõika porgand kuubikuteks.
Kuumuta pannil õli ja prae selles sibul klaasjaks. Lisa hakkliha ja küüslauk ning prae, kuni see kõik on valmis. Maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta potis tomateid 10-15 minutit. Vala peale puljong ja lase tõusta keema. Loputa läätsed kergelt vees ja kurna. Lisa puljongisse läätsed ja porgand. Keeda 10 minutit.
Lisa hakkliha, maitsesta soola ja tšilliga, keeda veel umbes 5 minutit või kuni läätsed on valmis.
Supi happelisuse tasakaalustamiseks võib lisada 1-2 tl suhkrut.
Rohkema viljalihaga tomatite või konservtomatite kasutamisel võib kuluda rohkem puljongit.
Põltsamaa Valla Sõnumid 16.09.2021