Vaarikakook
Maitsev vaarikakook krõmpsuva mandlipuruga.
Koosisosad:
 200 g vaarikaid
 225 g jahu
 150 g võid
 1 tl vanillisuhkrut
 100 g suhkrut
 5 g mandleid
 ¼ tl soola
Sega kausis jahu, suhkur, sool ja vanillisuhkur. Sulata või ning sega jahusegusse. Suru ¾ tainast võiga määritud vormi (35 x 10 cm).
Haki noaga või purusta blenderis mandlid peeneks. Raputa õhuke kiht mandlipurust koogipõhjale. Seejärel lisa vaarikad.
Sega ülejäänud mandlipuru allesjäänud tainaga, näpi ühtlaseks puruks ja raputa see vaarikatele.
Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.
Lase jahtuda ja naudi.
Põltsamaa Valla Sõnumid 01.04.2021