Vaarikakook
Maitsev vaarikakook krõmpsuva mandlipuruga.
Koosisosad:
200 g vaarikaid
225 g jahu
150 g võid
1 tl vanillisuhkrut
100 g suhkrut
5 g mandleid
¼ tl soola
Sega kausis jahu, suhkur, sool ja vanillisuhkur. Sulata või ning sega jahusegusse. Suru ¾ tainast võiga määritud vormi (35 x 10 cm).
Haki noaga või purusta blenderis mandlid peeneks. Raputa õhuke kiht mandlipurust koogipõhjale. Seejärel lisa vaarikad.
Sega ülejäänud mandlipuru allesjäänud tainaga, näpi ühtlaseks puruks ja raputa see vaarikatele.
Küpseta kooki 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.
Lase jahtuda ja naudi.
Põltsamaa Valla Sõnumid 01.04.2021