Karask
Maitsev karask päikesekuivatatud tomatite ja basiilikuga.
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
4 dl nisujahu
1,5 dl täistera nisujahu
1,5 dl kaerahelbeid
1 pakk kuivpärmi
2 tl suhkrut
1 tl soola
0,5 dl seemneid (päevalille, kanepi, lina jne)
3,5 dl käesooja vett
5 päikesekuivatatud tomatit
1 tl kuivatatud basiilikut
Sega kausis kõik kuivained. Sega hulka käesoe vesi ja peeneks hakitud päikesekuivatatud tomatid. Kata kauss rätikuga ja jäta sooja kohta 20 minutiks kerkima.
Tõsta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud leivavormi. Pane karask külma ahju, keera kuumus 250 kraadini ja küpseta 30-35 minutit. Tõsta ahjust ja jäta hetkeks rätiku alla jahtuma.
Parim soojalt koos maitsevõiga.
Põltsamaa Valla Sõnumid 07.04.2022