Blog

Lahtine kilupirukas

 

Mõnus soolane pirukas kilu ja mahlase suvikõrvitsaga.

Koosisosad:
4 dl jahu
200 g võid
2 spl külma vett
70 g juustu
2 muna
175 ml vahukoort
100 g vürtsikilufileed
0,5 suvikõrvitsat
2 spl hakitud tilli
soola
pipart

 

Näpi külm või jahu ja 0,5 tl soolaga ühtlaseks puruks. Lisa juurde 2 spl külma vett ja sõtku kergelt ühtlaseks tainaks. Mässi tainapall toidukilesse, jäta jahedasse 30 minutiks seisma.

Lõika suvikõrvitsast juurviljakoorijaga õhukesed viilud. Kui kasutad suuremat suvikõrvitsat, siis lõika viilud veel pikkupidi pooleks.

Poolita pikkupidi ka kilufileed. Sega kausis omavahel vahukoor, riivitud juust, munad ja hakitud till. Maitsesta segu kergelt soola ja pipraga.

Rulli küpsetuspaberite vahel taigen õhukeseks kettaks ning suru 26 cm diameetriga küpsetusvormi või jaga taigen viieks ja rulli õhukesteks ketasteks ning suru 12 cm diameetriga vormidesse.

Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit. Võta põhi välja ning aseta suvikõrvitsa ja kilufileed püstipidi kergelt kaarjalt vormi. Ettevaatlikult vala peale vahukoore-juustusegu.

Küpseta ahjus umbes 25 minutit. Lase jahtuda ning serveeri.

 

 

 

Põltsamaa Valla Sõnumid 04.03.2021