Magusad ja soolased vahvlid
Maitsvad paksud vahvlid nii soolaseks kui ka magusaks suutäieks. Ideaalsed hommikusöögiks.
GRETE TÕNNE
Koosisosad:
4 dl jahu
175 g võid
200 ml piima
2 muna
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
soola
0,5 tl kuivatatud basiilikut
0,5 tl kuivatatud punet
õli
Sega kausis jahu, 1 tl suhkrut, küpsetuspulber ja näpuotsatäis soola. Klopi teises kausis munad piima ja sulatatud võiga.
Sega omavahel kuivained märgainetega. Jaga tainas pooleks. Tõsta 3 dl tainast teise kaussi. Sega ühe kausi tainasse allesjäänud suhkur ja vanillisuhkur ning teise kausi tainasse basiilik, pune ja veel ¼ tl soola.
Kuumuta vahvlimasin ja määri õliga. Tõsta paar supilusikatäit tainast vahvlimasinasse ja küpseta, kuni need on kuldsed.
Serveeri koos meelepäraste lisanditega.
Põltsamaa Valla Sõnumid 11.11.2021