Pokaalimagustoit mustikaga
Lihtne pokaalimagustoit apelsinimekiga mustikakeedise ja hõrgu mascarpone kreemiga.
KOKKAB GRETE TÕNNE
Koosisosad:
200 g mustikaid
150 g suhkrut
2 apelsini
100 g mascarpone toorjuustu
250 ml vahukoort
0,5 tl vaniljeekstrakti
u 8 keelekese küpsist
Pese apelsinid. Riivi ühe apelsini koor ja pigista kaussi kahe apelsini mahl.
Kuumuta kastrulis mustikad koos 2 spl apelsinimahla, apelsini riivitud koore ja 60 g suhkruga umbes 5 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Vahusta ühes kausis vahukoor koos allesjäänud suhkruga kuni pehmete tippude tekkimiseni.
Vispelda teises kausis toasoe mascarpone ja vanilliekstrakt.
Sega omavahel kokku vahukoor ja mascarpone.
Immuta küpsised apelsinimahlas.
Lao vaheldumisi pokaali küpsis, vahukooresegu ja mustikakeedis. Korda tegevust teist korda.
Lase magustoidul umbes 1 tund seista jahedas.
Serveeri.
Põltsamaa Valla Sõnumid 27.08.2020
Lisa kommentaar