Röstitud lillkapsasalat
Toekas salat röstitud lillkapsa ja granaatõunaseemnetega
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
1 lillkapsapea, u 800 g
1 sibul
0,5 granaatõunaseemneid
3 spl oliiviõli
1 spl sidrunimahla
1 tl mett
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 spl hakitud piparmünti
1 spl hakitud peterselli
musta pipart
soola
õli
Murra ¾ lillkapsast väiksemateks õisikuteks, viiluta õhukesteks viiludeks sibul. Sega kausis lillkapsaõisikud, sibul ja paar supilasikatäit õli. Lao need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja raputa peale soola.
Küpseta lillkapsaõisikuid 200-kraadises ahjus u 20 minutit. Poole küpsemise pealt sega, et need ei kõrbeks liiga ära. Lase jahtuda.
Riivi ülejäänud lillkapsas suurema riiviga. V
almista kaste. Sega väikeses kausis oliiviõli, mesi, piparmünt, petersell, vürtsköömen, sidrunimahl, purustatud must pipar ja sool.
Pane kaussi kõik koostisained ja sega kokku salatiks.
Põltsamaa Valla Sõnumid 01.12.2022