Toorjuustukook õuntega
Maitsev toorjuustukook õunakuubikutega.
GRETE TÕNNE
Koostisosad:
200 g küpsiseid
150 g võid
4 hapukat õuna
1 spl suhkrut
1 tl sidrunimahla
1 tl kaneeli
100 g jahu
80 g pruuni suhkrut
600 g toorjuustu
150 g hapukoort 20%
150 g suhkrut
1 tl maisitärklist
1 tl vaniljeekstrakti
3 muna
Purusta küpsised. Sega küpsisepuru 80 g sulatatud võiga ja suru 26 cm lahtikäivasse küpsetusvormi.
Lõika õun sektoriteks ja eemalda seemned. Lõika õun väiksemateks kuubikuteks. Sega õunakuubikud 1 spl suhkru ja sidrunimahlaga, jäta ootele.
Vispelda kausis toorjuust 150 g suhkru ja maisitärklisega. Vispelda hulka hapukoor ja vaniljeekstrakt. Viimasena vispelda hulka ükshaaval munad.
Vala toorjuustusegu küpsisepõhjale. Sega teises kausis omavahel pruun suhkur, kaneel ja jahu. Kurna õunakuubikud liigsest mahlast ja sega need koos 70 g sulatatud võiga jahu-kaneelisegusse. Laota õunakuubikud ühtlaselt toorjuustule.
Küpseta 160-kraadises ahjus 80-90 minutit. Lase täielikult jahtuda ja serveeri.
Põltsamaa Valla Sõnumid 16.02.2023